Dromen over morgen...

Gisteren, zondag 15 september, een bijzondere dienst meegemaakt in het prachtige kerkje van Oost Souburg. Een @thome dienst, nou, ik voelde me er wel thuis. Er waren veel mensen, het zat praktisch vol, allerlei verschillende leeftijden. Er waren gasten uit Zuid Afrika van stichting Zulu Aid, die gepassioneerd vertelden, gedichten voordroegen en zongen.

Ik zong ook en vertelde de verhalen. Het ging over onze naaste...de mens die je tegenkomt. Door die medemens mag je zelf ook weer mens worden, zegt God! Dat is liefde.

Ze hadden ook een droomstoel bij zich. Die was al over de hele wereld geweest. Allerlei mensen hadden er in gezeten. van bisschop Desmond Tutu tot de brandweerlieden in New York van 9/11. En nog veel meer...De stoel is gemaakt door honderd vrouwen in Zuid Afrika. Allemaal hebben ze te kampen met AIDS en armoe. Er is een jaar aan gewerkt. Als je er in zit mag je dromen van de toekomst, van vrede voor Afrika, gerechtigheid...in de wereld. Het is en blijft een symbool, niks magisch. Toch vertelde iemand die er mee reist dat er soms sterke emoties loskomen bij mensen.

Ik heb er ook in gezeten...gedroomd van Amecet, van het werk van Els en Janneke, Simon en Elias, de staf, de kinderen...

Zalig ben je als mens als je dromen hebt, maar ook de prijs van je dromen durft te betalen!

Vrijdag a.s. gaan we zo'n dromer in het zonnetje zetten, op het Benefietconcert voor Amecet en Janneke Slegh in Middelharnis. In de aula van het tech van EduDelta te Middelharnis, komt allen!

 

In de stoel zat ik nog even na de dienst te dromen...bedankt voor de foto, Annemarie Stern.