Een groots project...met een grote gift!

Ik was ooit op een boerderijdienst in 's Gravenpolder. Na afloop raakte ik aan de praat met Jaap op 't Hof. Hij vertelde dat hij met een groots project bezig was voor een raffinaderij in het Sloegebied, een samenwerkingsverband van Delta, Imtech en Fraanje.

Als bedrijven hadden ze afgesproken dat als ze op tijd klaar waren en als het veilig was gebouwd, dan zou er een premie zijn, die verdeeld zou worden onder Goede doelen, stichtingen. N.a.v. de dienst opperde hij dat Stichting de Figurant er ook eentje kon zijn, om het mooie werk in Oeganda te steunen.

Gisteren ben ik samen met bestuurslid en goede vriend Cor de Rijke de cheque wezen ophalen in restaurant Landlust. Op een gezellige en mooie avond werden de cheques uitgereikt. Een mooi voorbeeld van bedrijfsleven, wat maatschappelijke verantwoord aan het ondernemen is. En dit komt eigenlijk nog meer van de uitvoerders, de mensen in het project, geweldig.

Soms denk je dat het alleen maar om graaien gaat, om zakken vullen...dit wekt weer hoop. dat het ook anders kan!

Alle goede doelen ( stichting Ramro, make a wish, steunpeunt Gambia en Woord & Daad naast ons als Figurant) kregen gelegenheid uit te leggen wie ze waren en hoe ze het geld zouden gaan besteden.

Ik mocht de cheque in ontvangst nemen. Ik heb het beginverhaal van Amecet, van Els en Sarah verteld, middels beelden en een lied...

Ik was verbaasd en verwonderd, wat een bedrag: 15.000 euro!!!

 

Vanmorgen nog eens even gekeken, na een nachtje slapen, het is geen droom maar werkelijkheid...vandaar even de foto in de tuin.

Medewerkers van Delta, Imtech, Fraanje hartelijk bedankt voor het delen van jullie premie...goed te weten dat er zo veel mensen zijn die willen delen. We gaan zorgen dat het geld goed besteed gaat worden!