Goede ontwikkelingen in Soroti

 

Regelmatig hebben we contact met de staf van Amecet in Soroti. Dominique, Elias, Simon en Els hebben ter harte genomen wat we in oktober 2017 als bestuur met hen hebben door gesproken: nl. een nadenken en uitwerken van een stukje zelfstandige fondsenwerving. nadenken over de toekomst van Amecet.

Heel concreet betekent dat nu:

A. dat er een koeienproject loopt.

Er zijn Friese koeien aangeschaft, die geven meer melk, de melk is voor Amecet, voor de kinderen, dat scheelt maandelijks veel geld. De rest kan verkocht worden aan een cooperatie in Soroti. Zo komt er een stukje gezonde zelfvoorziening.

Onderhoud en zorg gebeurt door een "echte oegandese cowboy", inbegrepen in het project. De koeien zijn aangeschaft via giften uit Nederland. dat is een investering in de toekomst!

 

 B. dat er land is aangeschaft, via giften vanuit Nederland. Ook dit is investeren in de toekomst.

De stad Soroti is aan het ontwikkelen, er komt een fruit- en groentefabriek. Er komt een nieuwe universiteit.

Land wordt meer waard. Er is land gekocht om in eerste instantie groente te gaan verbouwen. Die groente wordt dan verkocht met winst en dat komt weer in de kas van Amecet.

Later wellicht woningen voor studenten, zou zo maar mogelijk kunnen zijn. We wachten de ontwikkelingen af.

 

Maar ze zijn lekker bezig daar in Soroti. En het gaat niet ten koste van de eerste prioriteit van hun werk: de zorg- en het helpen van de meest zwakke en kwetsbare kinderen en hun familie!

 Zie voor meer info: amacet-soroti.blogspot.nl