op naar 4 oktober: Trinity en Theo in de Mythe!!!

Internationale bekende band speelt op Benefietconcert in de Mythe

Goes staat dit hele jaar in het teken van Latijns Amerika. In dit kader heeft stichting de Figurant uit Goes op vrijdag 4 oktober een benefietconcert georganiseerd, "Goes geeft thuis.."genaamd,  met de nationaal en internationale bekende band Trinity.

Trinity bestaat uit 4 gedreven muzikanten. Drie er van zijn broers en hebben een deel van hun jeugd doorgebracht in Peru. Dat is in hun muziek te merken. De Up-tempo Spaanstalige Zuid-Amerikaanse invloeden, aangevuld met hun liefde voor Keltische klanken, levert een bijzondere mengeling van ritmische en meeslepende nummers op. Trinity kenmerkt zich door een sterke en aanstekelijke live performance. De band ontstond in 2004 en groeide snel uit tot een band van formaat. Zo stonden ze in het voorprogramma van ‘NewWorldSon’, ‘IONA’, ‘Sons of Korah’ en speelden ze afgelopen jaar op het hoofdpodia van diverse grote festivals.

Zij hebben vele zalen in Nederland en door Europa gevuld met hun aanstekelijke muziek.  Ook tourden zij in Zuid Amerika, Afrika en Azië. Ze zijn vele malen op TV geweest en hun Cd’s gaan als broodjes over de toonbank. In dit voorjaar stonden ze nog voor 27.000 jongeren op de EO jongeren dag!

Als muzikanten bespelen zij een groot aantal instrumenten. Toch blijven zij ook als muzikant op een speciale manier bewogen met de wereld om hen heen. Zo zijn ze ambassadeurs van Tear, een organisatie voor hulpprojecten in de 3e wereld. Juist deze combinatie maakt hen tot een sympathieke band, die naadloos past in het Benefietconcert.

Theo van Teijlingen

Het voorprogramma wordt verzorgd door troubadour Theo van Teijlingen. Deze in Goes woonachtige zanger vertelt door zijn liedjes verhalen en laat je stil staan en nadenken, zijn muziek vertroost en maakt je soms wakker.

Belo Horizonte

De gehele opbrengst van dit benefietconcert gaat naar een Latijns Amerikaanse bestemming. Het echtpaar Anne en Geke Ruijsink uit Goes woont alweer 4 jaar in Belo Horizonte in Brazilië. Zij werken daar met straatkinderen via de organisatie Jeugd met een Opdracht. Zij bezoeken jongeren in de gevangenis, doen ambulante begeleiding en geven gezinshulp.

Stichting de Figurant wil op deze manier weer haar eigen invulling geven aan het feestelijke jaar in Goes. Wij een feest, zij ook! Daarom is “Goes geeft thuis..” hun 5e grote benefietconcert in de Mythe op rij. Het begint op vrijdag 4 oktober om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Een kaartje kost 15 euro en is te bestellen/ te koop bij de Mythe in Goes. Of reserveer via www.zeelandtheaters.nl of de reserveerlijn 0900-3300033