Verpleegster Janneke Slegh naar Soroti

Janneke Slegh op de varanda van Amecet, the place to be!!!

De vlag uit in Soroti! Waarom?

Verpleegster Janneke Slegh verkast van Rotterdam naar Soroti!

In november van dit jaar, zal Janneke Slegh, afkomstig uit Sommelsdijk maar wonende en werkzaam in Rotterdam, haar verpleegstersbaan verruilen van een Rotterdams ziekenhuis naar Amecet in Soroti, Oeganda.

Janneke wordt verantwoordelijk voor het medisch reilen en zeilen van Amecet. Dat betekent verantwoordelijk zijn van de intake tot aan het ontslag van de kinderen en leiding geven over deze groep van kwetsbare kleine Oegandezen. Daarbij is de samenwerking met de familie heel belangrijk, Amecet is immers geen weeshuis maar een opvanghuis. de familie blijft verantwoordelijk voor het kind.

Ook is er een belangrijke samenwerking met de lokale medische instanties, zoals de buurman, die arts is en het lokale Soroti Referal Hospital.

Janneke is al verschillende keren in Soroti geweest en heeft daar korte en langere periodes samengewerkt met de staf van Amecet. Na het volgen van een DTS bij YWAM, was het alleen nog maar een kwestie van tijd voor zij haar hart én haar roeping volgde.

"Als kind droomde ik er al van om in Afrika te gaan werken", zegt Janneke. " Ik voel geroepen en gesteund door God...ook al moet ik een hoop achterlaten, wat soms best moeilijk is."

Janneke gaat er werken op de YWAM manier, wat wil zeggen, zonder salaris. Zij is op dit ogenblik bezig een thuisfront te ontwikkelen, mensen die achter haar staan en haar steunen. Meer hierover binnenkort op deze website.

In september komt er een speciaal benefietconcert voor dit doel om Janneke uit te zwaaien en te steunen, in Middelharnis. Meer nieuws volgt...