Tante Suus Studiebeurs

Het tante Suus fonds is opgericht door de Figurant om kinderen een verdere opleiding te bieden.

Op 8 april 2009 is Suzanna Dieleman op 92-jarige leeftijd overleden. Voor iedereen die haar kende was zij ‘Tante Suus’.

Zij kwam ter wereld op 13 juli 1916 in een eenvoudig boeren gezin. Na de lagere school wilde zij graag verder leren, maar daar waren geen mogelijkheden voor. Haar hele werkzame leven lang heeft ze eenvoudige handarbeid verricht. Gelukkig heeft ze wel van een lange pensioenperiode kunnen genieten. Zij was enthousiast begunstiger van stichting de Figurant.
Uit haar nalatenschap zijn middelen beschikbaar gesteld om een fonds te vormen waaruit beurzen kunnen worden verstrekt aan kansarme kinderen die net als zij, graag verder willen leren en studeren. Wij willen‘De beurs van tante Suus’ graag verder vullen en bevelen dit fonds dan ook van harte bij u aan! De inkomsten van dit fonds zullen ook voor 100% besteed worden aan de studiefinanciering voor kansarme kinderen. Alle aanvragen worden individueel beoordeeld en gekoppeld aan studieresultaat.
Sinds de start van het fonds in 2010 zijn al heel wat beurzen verstrekt, o.a. aan Mary uit Amecet die heel graag verpleegster wilde worden. Daarin hebben we deze ambitieuze jongedame ondersteund. Inmiddels is ze in Amecet aan het werk als gediplomeerd verpleegster!