Wie is Theo, de troubadour?

Theo van Teijlingen...

 

...werd op 28 aug. 1958 geboren in Vlaardingen. Hij groeide op als jongste in een gezin van 3 kinderen. Hij volgde de HAVO en Pedagogische Academie. Tijdens zijn vervangende diensplicht reiste hij rond met zijn gitaar en een poppenkast en gaf programma's op scholen. Ook was hij deel van het folkduo "Benedicamus". Hij verhuisde naar Denemarken, waar hij trouwde met Carina en woonde daar 5 jaar.

 

...is werkzaam als o.a. docent levensbeschouwing op het CIOS te Goes. "Of ik nu voor de klas sta of op een kansel, in een zaaltje of op het toneel van een concertzaal, het gaat mij er om dat ik mensen mag proberen te troosten, te inspireren, wakker te schudden en aan het denken te zetten met mijn liedjes en verhalen..." zegt hij zelf. Hij gebruikt daarvoor zijn warme stem en zijn gitaar en dulcimer, soms ook een koffer met symbolen en andere voorwerpen.

 

...heeft 2 zonen, die alle twee al weer het huis uit zijn maar wel beide muziek maken. Op hun eigen manier, met hun eigen geluid. "Het ritme gevoel en de maat houden hebben ze niet van mij, meer van hun moeder....op het podium staan wel van mij, denk ik..."

 

...heeft zijn muzikale wortels in de folkmuziek. Hij werd ooit door Jos Brink in een TV interview de 'zingende dominee' genoemd. Met zijn luisterliedjes en kleinkunst wordt hij weleens vergeleken met Elly & Rikkert, Boudewijn de Groot of Stef Bos, maar hij klinkt toch het meest als Theo.

 

...schreef inmiddels 4 boekjes met teksten, verhalen en gedachten. Bracht ook 3 Cd's uit met daarop zijn luisterliedjes. Allemaal zijn ze te bestellen bij de Figurant.

 

...woont nu al weer jaren in Goes en is nog steeds getrouwd met Carina. Is een graag geziene 'voorganger' in allerlei diensten. Maar vindt het belangrijk dat de kerk niet een gebouw is, maar een beweging van gewone mensen, die iets met Jezus hebben en daar hun richting in vinden en de liefde van het Evangelie delen met hun medemens.

 

...is een troubadour met een verhaal...