Kinderen voor kinderen...! De Wilhelminaschool helpt!

Afgelopen 11 oktober was ik te gast op basisschool, de Wilhelminaschool in het Rotterdamse Charlois. Voor de kinderen mocht ik wat vertellen en laten zien over het werk van Amecet. Drie groepen kwamen langs: Middenbouw, onderbouw en bovenbouw. Allemaal met hun hele speciale unieke vragen, heerlijk! Janneke Slegh was ook mee en werd letterlijk uitgezwaaid door de kinderen: zij woont immers nu in Charlois en gaat over een paar weken vertrekken naar Soroti om daar kinderen te verplegen! Zij zal ook wat contact houden met deze school vanuit Soroti.

Het was een mooie morgen. We hebben ook samen gezongen, het Oegandese liedje: Jesus is a winning man...

  

Janneke vertelde mij later, dat zij ooit op haar eigen lagere school bijzonder geraakt was door zo'n soort presentatie en dat het haar droom over Afrika had versterkt. Zelf vond ik het apart om te ervaren dat ik 38 jaar geleden ook in deze zelfde gymzaal had gestaan. Toen als "kwekeling" (stagiaire) van de Pedagoische academie te Rotterdam, waar we af en toe naar Charlois moesten om een gymles te geven.

En dat ik ook nog 2 oud leerlingen van het CIOS en SPW, die ooit in Goes hadden gestudeerd, ontmoette en die hier nu werken. Het laat me zien hoe in levens gewerrkt wordt. Gezaaid wordt...en wie weet wat er geoogst wordt.

Net als andere scholen, verleden jaar het Honk uit Kapelle en nu nog de Zevensprong uit Krabbendijke zijn we dankbaar voor dit soort spaarprojecten van kinderen...voor kinderen. Het mooiste is, vind ik, dat je kunt laten zien dat je iets kan doen in de wereld voor een ander...ik hoop dat die boodschap blijft hangen. In al die mooie koppies daar in Charlois...nee, het was een mooie morgen! En eigenlijk voelde ik me weer een beetje "kwekeling"...

 

Theo

 

 

(foto's: Janneke Slegh)