Nieuws

Catherine beye beye...

Soms is het leven niet te begrijpen. Nog niet bekomen van de dood van dochter Sarah, moest er op 26 juli jl. afscheid genomen worden van de kleine Catherine. Ze is net 9 jaar geworden. Catherine was een gezond kind ondanks dat ze HIV+ was. Met de wisseling van medicijnen werd haar lever zwaar aangetast. Ze is er niet meer bovenop gekomen. Ondanks een vervoer met een MAF vliegtuigje van Soroti naar Kampala, alwaar zij op de IC werd verpleegd, is zij op vrijdag 26 juli overleden. De verslagenheid was en is groot. De begrafenis werd weer geheel door de gemeenschap geregeld en er waren 650 mensen om afscheid te nemen van dit prachtige, nieuwsgierige kind. Ze ligt begraven in de tuin van Els...naast haar grote zus Sarah.

Wij als Figurant hebben amper woorden voor dit alles...Wel mogen we weten dat het graf niet het laatste woord heeft. En in die troost mogen we verder en kunnen we ook Els en haar dochters Mary en Helen tot steun zijn. 

Sarah Akello

Soms kan nieuws hard binnen komen. Dit weekend na een eerder verblijf van vier weken in Nederland is kort na aankomst in Soroti Sarah Akello overleden. Sarah mocht 21 jaar oud worden.
Haar start was verre van veel belovend. Als drie jarige balanceerde ze al op het randje van de dood tot Els zich over haar ontfermde en haar liefdevol verzorgde. Dankzij deze liefdevolle verzorging en goede medicatie groeide Sarah op tot een mooi en levenslustig meisje. Sarah werd het symbool voor het werk van Amecet en gaf aids een gezicht. Zoals Theo onlangs opmerkte 'Ze was in sommige kringen bekender dan de President van Oeganda' 
We wensen Els en de kinderen en alle medewerkers van Amecet heel veel sterkte voor de komende tijd en in het verwerken van dit verlies. Lieve Sarah, we zullen jouw nooit vergeten!

In Memorie beautiful words from Mary,

From the young age, we used to do things together, memories will live forever.

I know i did not understand you, Sometimes we had arguments because i wanted to help you which you couldn't really accept it. I can't imagine the empty gap you have left behind but on the other hand you have rested. Remember the song we used to sing;
Soon and very soon we are going to see the king, no more suffering there, no more ARV's, No more heart medicines, no more neurological medicines, You are in the best place now in your fathers arms: As a family, we can't imagine how it will be without you, You made us cry,  you made us laugh. You will be dearly missed because you were the inspirational instrument for Amecet.
God gives life and he takes it back, This is not our permanent home. Heaven is our permanent home, We will meet again, dear Sarah.
May your soul rest in Peace in the palms of your heavenly father

Concert 'Goes geeft Thuis' 17 mei 2019

Een bijna afgeladen theater en een prachtig concert uitgevoerd met medewerking van het Gospelkoor Nova Melodica uit Kapelle de gebroeders Borgaard (zoons van), Klein kunstenaar Bert Kreeft en natuurlijk Theo met zijn inmiddels vaste begeleider op piano Stoffel Biesterbos.
20 jaar jubileum vier je met zijn allen. Het was weer een mooi feest. Het 'goede doel' deze avond was er ook bij. Els met al haar kinderen zijn in Nederland en hebben zeer genoten van de vooraf georganiseerde 'meet & greet ' en natuurlijk het concert zelf. Er zijn de nodige beelden gemaakt die binnenkort op deze site zijn te bekijken en beluisteren. Het cadeau voor Amecet en de opbrengst maken wij hier bekend. Word vervolgd.

We zijn jarig... 20 jaar stichting de Figurant...
en dat gaan we vieren!

Vrijdag 17 mei, in de Mythe te Goes!

Een prachtige schouwburg in Goes, en voor slechts 10 euro ben jij er bij om het verjaardagsfeestje te vieren!
We beginnen om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Het programma wordt een heel verschillend muzikaal en vertellend programma:

Nova Melodica, Gospelkoor uit Kapelle-Biezelinge. Klein kunstenaar Bert Kreeft zingt mooie liedjes en Theo van Teijlingen staat ook weer op het podium vergezeld van zijn 2 zoons. 

En dan zijn er natuurlijk onze gasten uit Oeganda!! Els van Teijlingen met haar kinderen en een speciale meet & Greet met hen... Dit allemaal voor slechts € 10,-

Toegangskaarten zijn (nu al ) te bestellen bij de Mythe, Goes
www.zeelandtheaters.nl  kijk bij reserveren of bel 0113-213213

We zien je graag op ons verjaardagsfeest, met beelden, verhalen en verrassingen. En je ontmoet er allemaal weer oude en nieuwe bekenden in de prachtige ambiance van de Mythe.

Hier is ie dan, sinds een paar maanden...

Een prachtige nieuwe website van het Amecet werk te Soroti in Oeganda.

https://www.amecet-childrenshome.com

Ga gelijk even een kijkje nemen en lees de laatste ontwikkelingen...met grote dank aan Sjaak van de Pol.Hij ging niet alleen 3 maanden vrijwilligerswerk doen in Soroti, maar bouwde ook nog even deze website!! Waarvan akte en hulde voor Sjaak!!

Ze roepen boe!! en geven melk

Er zijn Friese koeien aangeschaft, die geven meer melk. De melk is voor Amecet, voor de kinderen, dat scheelt maandelijks veel geld. De rest kan verkocht worden aan een coöperatie in Soroti. Zo komt er een stukje gezonde zelfvoorziening.

Onderhoud en zorg gebeurt door een "echte Oegandese cowboy", inbegrepen in het project. De koeien zijn aangeschaft via giften uit Nederland. Dat is nu echt een investering in de toekomst!

Investering in bouw en akker grond

De stad Soroti is aan het ontwikkelen, er komt een fruit- en groente verwerkingsfabriek.
Er komt ook een nieuwe universiteit.

Land wordt meer waard. Er is land gekocht om in eerste instantie groente te gaan verbouwen. Die groente wordt dan verkocht met winst en dat komt weer in de kas van Amecet.

Later wellicht woningen voor studenten, het zou zo maar mogelijk kunnen zijn.
We wachten de ontwikkelingen af.