Acht liedjes vanuit de 'gastenkamer'

Het is een aparte tijd. Geen optredens, geen huiskamerconcert, geen kerkdienst... vandaar deze 8 liedjes, gewoon heel simpel live opgenomen met een laptop, geen microfoon, geen mix of mastering...gewoon zoals een liedje "naakt en simpel" klinkt! Alsof jij in mijn  gastenkamer zit, tegenover mij..
Eigenlijk 8 liedjes vanuit de quarantaine waarin we ons allemaal een beetje in verblijven.
Maar wel liedjes die iets willen zeggen, teksten vanuit de gastenkamer thuis en vanuit mijn hart...je mag er naar luisteren, over denken, ik hoop dat het je troost en gedachten meegeeft voor onderweg...want we mogen verder!

Hoe klinkt de stilte? (Coronaliedje)

Paasliedje

De ladder

Touwtje uit de brievenbus

Luisteren of Pastorpraat

verdwaalde kinderen

Lege handen

Het kruisbeeld

De Dubbele rivier

De velden van Ieper

Prom video 'Het Laatste Woord'

Lucas ( Een liedje over een kwetsbaar kind )

De Figurant op bezoek in Oeganda

Wat doe je als je zaken met elkaar wilt bespreken die echt van belang zijn en er naast telefoon, whats app en andere media er toch behoefte is om elkaar te ontmoeten. Dan stap je op een vliegtuig en vlieg je erheen.  

2017 was een jaar waarin nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen waar vooraf lang over was nagedacht en gebrainstormd de tijd aanbrak om een nieuwe stap te zetten. Om allerlei ideeën over en weer samen te smeden tot een goed en doordacht plan en juist omdat het plannen betrof die de samenwerking tussen Amecet en de Figurant ook in de toekomst te kunnen waarborgen, besloten Theo en Cor een werkbezoek te brengen aan Amecet. Het werd een onvergetelijke week met veel indrukken, nieuwe plannen en een fijn weerzien met alle betrokkenen.

Sarah

Het allereerste kind wat in Amecet kwam was Sarah. Met haar is het allemaal begonnen. Een bijna kansloos kind. Ernstig ziek en verzwakt door aids. Haar oom stond haar af want zo verklaarde hij...het is een dood ding. Door een liefdevolle opvang waarbij ze een lieve en zorgzame moeder vond in Els is ze vorig jaar op 21 jarige leeftijd overleden. Ze was een mirakel!

("...Ik heb dit filmpje, vooral het begin, het liedje, in al haar eenvoud honderden keren laten zien de afgelopen jaren: in klassen, kerken, groepen...en steeds was daar de compassie, stilte en verwondering hoe een leven (van een verwaarloosd, "dood ding"), zo kan spreken, tot ons...Sarah was en blijft een begin en een begrip, een mens door God geliefd. Haar naam betekent niet voor niets "vorstin" in het Hebreeuws! zegt Theo...")

 

Film van 2011 / 10 jarig bestaan van Amecet

Een film uit de oude doos. Na jou, echt oud dus niet maar wel een film die een indruk geeft in het dagelijks reilen en zeilen van Amecet.
En natuurlijk was dit een feestelijke week met feestelijke hoogtepunten.
Amecet bestond 10 jaar en dat zou gevierd worden.
Een speeltuin werd geopend. De plaatselijke fanfare blies een (soms minder toonvast deuntje) mee, en de plaatselijke politie beambte danste  haar heupen los aan de kop van een kleurrijke stoet. Een week waarin er van alles gebeurde. Ook de dagelijkse zorg voor de baby's, de maaltijden en het gezamenlijk innemen van de medicijnen. Al die vrijwilligers ieder met zijn/haar motivatie om een steentje bij te dragen.
Naast alle zorg werd er ook tijd gemaakt voor muziek en dans. 
Een film met een inkijkje in het leven van alle dag.  

15 jaar Amecet

Het begon allemaal in 2001. Een opvanghuis voor kinderen die vader of moeder of allebei waren verloren en waarvan de familie niet in staat was deze kinderen op te vangen. Deze film geeft een mooi inkijkje in het dagelijks leven in en om Amecet.