Theo werd op 28 augustus. 1958 geboren in Vlaardingen. Hij groeide op als jongste in een gezin van 3 kinderen. Hij volgde de HAVO en Pedagogische Academie. Tijdens zijn vervangende dienstplicht reisde hij rond met een gitaar en een poppenkast en gaf programma's op scholen. Ook was hij deel van het Folk duo "Benedicamus". Hij verhuisde naar Denemarken waar hij  Carina ontmoette en met haar een verbond sloot waarna ze er vervolgens vijf jaar woonden en daarna naar Nederland terug gingen.

Hij werkte 35 jaar als docent levensbeschouwing in het MBO onderwijs, waarvan 32 jaar op het CIOS te Goes.
"Of ik nu voor de klas sta of op een kansel, in een zaaltje of op het toneel van een concertzaal, het gaat mij er om dat ik mensen mag proberen te troosten, te inspireren, wakker te schudden en aan het denken te zetten met mijn liedjes en verhalen..."

 

Theo van Teijlingen
Ambassadeur van de Figurant

 


Naast gitaar dulcimer en andere instrumenten neemt  hij ook een koffer met symbolen en andere voorwerpen mee.

Theo heeft 2 zoons die beide al uitgevlogen zijn en allebei muziek maken. Hoe kan het ook anders. Op hun eigen manier en met hun eigen geluid vertolken zij op geheel eigen wijze hun muzikale creativiteit. Soms komt dat bij elkaar in een gezamenlijk optreden.

Zijn muzikale wortels liggen in de folkmuziek. Hij werd ooit door voormalig televisiepresentator Jos Brink in een t.v. interview de 'zingende dominee' genoemd. Met zijn luisterliedjes en kleinkunst wordt hij weleens vergeleken met Elly & Rikkert, Boudewijn de Groot of Stef Bos maar hij klinkt toch het meest als Theo.

Hij schreef inmiddels 4 boekjes met teksten, verhalen en gedachten. Bracht ook 5 cd's uit met daarop zijn luisterliedjes. kijk op de website van de Figurant welke er nog te bestellen zijn, omdat een aantal uitverkocht zijn.

Theo woont nu al weer jaren in Goes en is een graag geziene 'voorganger' in allerlei diensten. Maar vindt het belangrijk dat de kerk niet een gebouw is, maar een beweging van gewone mensen, die iets met Jezus hebben en daar hun richting in vinden en de liefde van het Evangelie delen met hun medemens.

Theo... een troubadour met een verhaal.